KezdőlapKékfényEgy átlagos hétvége a határon: közel 600 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Egy átlagos hétvége a határon: közel 600 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

-

hirado.hu

Ötszáznyolcvankilenc határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig. Az elmúlt héten az ország területén összesen 1872 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 258, szombaton 188, vasárnap 139 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak négy határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1872 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – január 24-től 30-ig – a feltartóztatottak száma 1295 volt.

Emellett az elmúlt héten a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében 11 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Related

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW