KezdőlapProgramKulturális programot szervez a könyvtár

Kulturális programot szervez a könyvtár

-

A József Attila Könyvtár egy újabb programot ajánl a kultúrakedvelő közönség figyelmébe, amely február 17-én 17 órakor lesz az intézményben: a Magyar Széppróza Napja alkalmából Pásztor Bertalan tart előadást Jókai Mór: Kárpáthy Zoltán stílusáról.

Pásztor Bertalan írásából ifjabb Pálfalvi János olvas fel, a rendezvényen pedig közreműködik az Írisz Versszínpad többi tagja is, Bardocz Éva, Jánoki Anna és Barna József. Pásztor Bertalan1931-ben született Kisrozvágyon. 1956 óta él Dunaújvárosban. A város gimnáziumában tanított 1957. január 3-tól 1995-ig. A Munkásművelődési Központ Írisz Versszínpada magas színvonalú irodalmi estjeivel, havi rendszerességgel megtartott verses teadélutánjaival hozzájárult a városi kulturális élet színesítéséhez és mélyítéséhez. A havi rendszerességű előadásokon igyekeznek megemlékezni jeles ünnepeinkről, dunaújvárosi költők verseit mutatják be, így az irodalmi műveken keresztül közvetítik kulturális örökségeinket a városlakóknak, természetesen díjmentesen. Évente 14 előadást tartanak, ahol alkalmanként közel 100 résztvevő élvezi verses műsoraikat, nem mellesleg ezzel is színesítve az MMK programkínálatát. Lelkiismeretes és magas színvonalú kulturális és hagyományőrző tevékenységük elismeréseként Dunaújváros közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat az MMK Írisz versszínpada részére adományozta 2016-ban.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Fogyasztóvédelmi előadással készül a kamara

0
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Hogyan legyünk tudatos fogyasztók? címmel tart fogyasztóvédelmi elődadást május 9-én 14 órakor. Az eseménynek a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Latinovics...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW