KezdőlapkülföldSzijjártó: fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán európai integrációját

Szijjártó: fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán európai integrációját

-

-Hirdetés-

A szankciós politika kudarcot vallott, csak ellenségeskedést szít, ehelyett fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán európai integrációját, ez jelenti majd az igazi megoldást – hangsúlyozta közösségi oldalán pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután telefonon beszélt Milorad Dodikkal, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének tagjával, a boszniai szerbek vezetőjével.

ejegyzésében a tárcavezető azt írta: hétfőn Brüsszelben újra külügyminiszteri tanácsülés lesz, ahol a bosznia-hercegovinai helyzet is napirenden szerepel. A felkészülés részeként beszélt telefonon Milorad Dodikkal.    

Kiemelte: “újfent megerősítettük az ország területi integritása melletti elkötelezettségünket, valamint a nemzetközi megállapodások, így a Daytoni Szerződés tiszteletben tartását is”.    

Magyarország számára alapvető nemzeti érdek a Nyugat-Balkán békéje és stabilitása – szögezte le a miniszter.    

Megjegyezte: “van sajnos éppen elég feszültség most a térségünkben”, nem kell több. “Ezért továbbra is szorgalmazzuk”, hogy az Európai Unió ne fenyegessen szankciókkal demokratikusan megválasztott nyugat-balkáni vezetőket, hanem folytasson velük párbeszédet – fűzte hozzá Szijjártó Péter.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Különleges bánásmód napja Dunaújvárosban

0
A fogyatékossággal élők problémáira hívja fel a figyelmet az a rendezvénysorozat, amelyet szolidaritás céljával rendeznek meg szeptember 19-től 23-ig a városban több helyszínen is. A...
DunaOnline

FREE
VIEW