KezdőlapPolitikaAntiszemita jelölt támogatását kérte „zsidó honfitársaitól” Márki-Zay

Antiszemita jelölt támogatását kérte „zsidó honfitársaitól” Márki-Zay

-

hirado.hu

Ebben a feladványban én arra kérem zsidó honfitársaimat is, hogy igenis az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos képviselőt támogassák. Arra kérem a cigány honfitársaimat is, hogy igenis a jobbikos képviselőjelöltet támogassák, mindannyiunk érdekében” – ezt mondta korábban az Origo szerint Márki-Zay Péter, amikor a jobbikos Bíró László mellett kampányolt.

Az Origo felidézte, hogy Borsod‑Abaúj‑Zemplén megyei 6. számú választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc 2020 nyarán egy tragikus közúti balesetben meghalt, emiatt időközi országgyűlési választásra került sor. A kormánypártok a néhai képviselő lányát Koncz Zsófiát indították.

Koncz Zsófia kihívója Bíró László volt, a Jobbik politikusa, akit az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatott. Még személyesen Karácsony Gergely főpolgármester is kampányolt neki. Bíró László antiszemita kijelentései régóta ismertek voltak helyben, ám országos nyilvánosságot csak a kampány alatt kaptak.

A Facebookon például „tetűcsúszdásoknak” nevezett zsidó turistákat és Budapestet „Judapestként” emlegette.

Bíró László azzal magyarázta kijelentéseit, hogy a 2018-as ellenzéki vereség miatt rosszkedvű volt. Mint mondta, apátiája miatt lett antiszemita.

Bíró László ugyanis korábban egy varrodát működtetett, amely gyanús körülmények között csődbe jutott, több varrónő sosem jutott hozzá jogos béréhez és a támogatásokkal is trükközhettek

– hívták fel a figyelmet a cikkben.

Márki-Zay Péter is kiállt Bíró László jelölt mellett, amelyről egy 2020 augusztusi videója is tanúskodik. Márki-Zay szokásos vasárnapi facebookos élő jelentkezését tartotta, amikor rátért Bíró László botrányára.

Ebben a feladványban én arra kérem zsidó honfitársaimat is, hogy igenis az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos képviselőt támogassák. Arra kérem a cigány honfitársaimat is, hogy igenis a jobbikos képviselőjelöltet támogassák, mindannyiunk érdekében

– fogalmazott akkor Márki-Zay Péter, aki ezek után még nyomatékosította, hogy Bíró László közös jelölt, akit minden baloldali párt támogat.

Related

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW