KezdőlapKékfényHat migránst csempészett egy török férfi

Hat migránst csempészett egy török férfi

-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki 2021. augusztus 26-án hat szírnek nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A vádirat szerint a férfi este, Bogyiszló környékén felvette személygépkocsijába a migránsokat azért, hogy őket Ausztriába szállítsa. A migránsok az úticéljukhoz való sikeres eljuttatásuk esetére fejenként 3.500,- Eurot helyeztek letétbe egy török biztosítónál. A migránsokat Szerbiából ismeretlen afgán embercsempész kísérte Magyarországra a zöldhatáron át a vádlott által vezetett gépkocsihoz. A migránsok közül egy a vádlott mellett, négy a hátsó ülésen, egy személy pedig a csomagtartóban foglalt helyet. A rendőrök a török embercsempészt az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vonták, így cselekményét leleplezték. A férfi 2021. augusztus 25. és 26. napján – részben ismeretlen társával – legkevesebb 12 illegális bevándorlót szállított a déli határszakaszhoz. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, Magyarország területéről való kiutasítást, valamint a letartóztatás fenntartását indítványozta.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW