KezdőlapUkrán válságAdományokat gyűjtenek a kárpátaljai magyaroknak

Adományokat gyűjtenek a kárpátaljai magyaroknak

-

-Hirdetés-

Már két nagyobb adományszállítmányt juttattak el Dunaújvárosból a keleti határhoz. Butty Andrea a Facebook-on hozott létre egy Facebook-csoportot a helyi felajánlások összegyűjtése és azonnali szállítása érdekében.

Múlt szombaton mintegy két óra alatt 3 tonnányi adomány érkezett a Pentele Önkéntes Tűzoltó egyesület által felajánlott helyszínre. Mint azt Andrea elmondta, 133 család hozott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, pokrócokat, összességében 4-5 millió forint értékben. Vasárnap három kisteherautóval vitték el az adományokat a határnál felállított állomásokra. A nélkülözők segítése érdekében hozták létre az Újváros Segít elnevezésű Facebook-csoportot is, Szalai Attila kezdeményezésére. Több helyszínen fogadták a magánszemélyek, vállalkozások felajánlásait. Ezeket hétfőn összegyűjtötték és ma, kedden hajnalban indultak el vele a keleti országrészbe. Dr. Mészáros Lajos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje is adománygyűjtő felhívással fordult a segítő szervezetek, magánszemélyek felé, hogy a felajánlásaikkal a kárpátaljai magyaroknak és az ott élőknek egyaránt segíthessenek. A tervek szerint a választókerület valamennyi településére elmennek az adományokért, hogy az összegyűlt felajánlásokat elszállítsák a határnál lévő gyűjtőpontokra.  Baracs önkormányzata is adománygyűjtésre buzdítja a segíteni szándékozókat, a tárgyi felajánlásokat a Kossuth Lajos utcában lévő ÖNO-ban fogadják.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Horgászati tilalom június 15-től

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról számolt be, hogy sikeresen megtörtént az idei második pontytelepítés a Kikötői-öbölben és a Felső-öbölben. Előbbinél 3 mázsa, utóbbinál 7...
DunaOnline

FREE
VIEW