KezdőlapEgészségJövő héten is lesz véradás

Jövő héten is lesz véradás

-

A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása alapján a legközelebbi véradás március 8-án lesz városunkban, mégpedig 8 és 10 óra között a rendelőintézetben található Vérellátó Központban várják az önkénteseket.

A szervezők azt kérik az önkéntesektől, hogy vigyék magukkal taj-kártyájukat és valamilyen fényképes igazolványukat a véradásra. Mint azt egy korábbi bejegyzésében jegyzi a Vöröskereszt, naponta mintegy 1800 véradót kell toborozniuk, hogy a biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. Egyetlen véradással három betegen segíthet az önkéntes: a levett vérből plazmakészítmények, vörösvérsejt- és vérlemezke-koncentrátum készül. A segítségen kívül a véradás a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése után nemcsak a vércsoportját ismerheti meg, a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW