KezdőlapGazdaságPalkovics: 10 év alatt sikerült 1 millió új munkahelyet teremteni

Palkovics: 10 év alatt sikerült 1 millió új munkahelyet teremteni

-

A kormányzás kezdetén 2010-ben célként fogalmazták meg, hogy 10 év alatt 1 millió új munkahely jön létre az országban, ezt sikerült elérni, hiszen míg 2010-ben 3,7 millión dolgoztak Magyarországon, tavaly decemberben ez a szám meghaladta a 4,7 milliót – mondta az innovációs és technológiai miniszter pénteken Ajkán vállalkozói fórumon.

Palkovics László hozzátette: mindez úgy valósult meg, hogy a magyar gazdaság 2021-ben 7,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.    

A miniszter kiemelte a vírushelyzet alatt bevezetett támogatási rendszer egyik elemét, amelynek értelmében, ha egy cég a beruházás mellett döntött és vállalta, hogy nem építi le dolgozóit, akkor a beruházás összegének felét az állam biztosította. Az Európai Unió lehetővé tette ezt az állami támogatást, amelynek eredményeként 2021 közepéig, végéig 2000 milliárd forintnyi termelő eszköz beruházás jött létre az országban – tette hozzá.    

Palkovics László úgy vélte, ezekkel az eszközökkel lassan el fog indulni a termelés, ami együtt jár majd a gazdaság növekedésével és a termelékenység javulásával is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW