KezdőlapKékfényVádat emeltek az internetes csalóval szemben

Vádat emeltek az internetes csalóval szemben

-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a 32 éves férfival szemben, aki 2019 augusztusától 2020 januárjáig az interneten valótlan hirdetéseket tett közzé, a tévedésbe ejtett sértettek pénzét megszerezte.

A vádirat szerint a jelenleg más bűncselekmény miatt szabadságvesztés büntetését töltő férfi elhatározta, hogy bűncselekmények elkövetése útján szerez pénzt, amelyet a családja megélhetésére fordít. Ennek érdekében az interneten különböző használt gépjármű alkatrészeket kínált eladásra, azonban nem állt szándékában az alkatrészek megküldése a vevők részére, a tévedésbe ejtett sértettek pénzét akarta megszerezni. A sértetteket rávette, hogy előre utalják át számára a vételárat, illetve a postaköltséget, majd az átutalásokat követően a vádlott elérhetetlenné vált. A férfi összesen 8 sértettnek egyenként 20.000 és 170.000 forint közötti kárt okozott, amelyet nem térített meg a későbbiekben. Az ügyészség vádiratában a férfival, mint többszörös visszaesővel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, továbbá a sértettek polgári jogi igényének elbírálását indítványozta.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW