KezdőlapProgramPremierre készül a Bartók színház

Premierre készül a Bartók színház

-

Ma tartja a Bartók Kamaraszínház a Hja kérem, a Nő – az Nő című kétfelvonásos előadás fotós főpróbáját a színházteremben.

Ez egy zenés analízis a női lélekről, a darab premierje pénteken lesz az intézményben. A Korcsmáros György által rendezett előadásban Őze Áron, Auksz Éva, Vándor Éva, Holecskó Orsolya, Szűcs Kinga és Derzsi György játszik, zongorán pedig Erőss Csaba működik közre. A darab ajánlójában azt írják, a nő maga a csoda! És hogy hogyan lehetséges egy csodát hétköznapi módon elemezni? Erre tesznek kísérletet az előadásban: nőkről beszélnek és énekelnek sanzonokat, kuplékat, nőkről, akik ezekben a színpadi jelenetekben talán valamiféle magyarázatot adnak arról, hogy a női lélek kimagyarázhatatlan. Olyan szerzőkhöz folyamodtak, akik a 20. század elején szerették volna megismerni a rejtélyt, amit a Nő jelent: Molnár Ferenc, Heltai Jenő, Szép Ernő, Csáth Géza, Karinthy Frigyes, Thury Zoltán, Herczeg Ferenc, Szini Gyula, Kosztolányi Dezső.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW