KezdőlapoktatásÁprilisban lesz a Pannon iskola versenyének döntője

Áprilisban lesz a Pannon iskola versenyének döntője

-

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium „Barangoljuk be a világot virtuálisan!” címmel egy háromfordulós vetélkedőt hirdetett.

Erre a megmérettetésre nemcsak Dunaújvárosból várták a nyolcadik évfolyamos diákok jelentkezését, hanem az ország minden tájáról. Jelentkeztek rá a Petőfi Sándor Általános Iskola fiataljai is. Milekné Pekkel Szilvia pedagógus arról számolt be, hogy az első és a második forduló online kiküldött feladatlapokat tartalmazott, amelyben négy földrajzi, két informatikai és két multimédiás jellegű gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk a nevezett csapatoknak. Az összetett versenyben az iskolában megtanult ismeretek mellett rengeteg utánajárás, kutatómunka és kitartás kellett a feladatok megoldásához. A csapatoknak hazai és külföldi földrajzi nevezetességekhez, természeti képződményekhez, Magyarország és a világ fontosabb látnivalóhoz, természeti kincseihez kellett ellátogatniuk virtuálisan, majd ezekről multimédiás eszközök segítségével anyagokat készíteni felhasználva digitális tudásukat. A visszaküldött feladatok értékelése után az első 10 csapat jutott a 3. fordulóba, amelyet áprilisban rendeznek meg. A Petőfi iskola egyik csapatát Fábián Virág, Fábián Attila és Bognár Petra alkotta, ők éppen lemaradtak a döntőről, a 11. helyen végeztek. Az Ecsődi Amanda, Erdélyi Janka, Markó Eszter alkotta csapat viszont ott lehet a végső fordulóban, közülük is kiemelték Ecsődi Amanda munkáját.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW