KezdőlapEgészségFolytatódnak a kórházi fejlesztések

Folytatódnak a kórházi fejlesztések

-

Megtörtént az alapkőletétel, ezzel megkezdődött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati tömbjének építése mintegy 11,5 milliárd forintból- írja az MTI. 

A székesfehérvári önkormányzat közleménye szerint a háromszintes épület a tervek szerint jövő év végére lesz kész. Az új tömbben a pulmonológiai, az infektológiai és az onkológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók kapnak helyet, csaknem hatezer négyzetméteren. Az új belgyógyászati tömbben 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkal. Az új egységet a megújuló függőfolyosó köti össze a kórház többi részével. Az építésen és az eszközbeszerzéseken túl a projektben megtörténik a hotelépület, a diagnosztikai, a sürgősségi betegellátó osztály, valamint a szakambulancia épületeinek légtechnikai felújítása is. A Szent Pantaleon Kórház egy fontos készülékkel gazdagodhat a jövőben. Mint arról dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi egészségügyi intézmény főigazgatója beszámolt, régóta szükségessé vált a kórházban egy MRI-készülék működtetése, amely a diagnosztikához elengedhetetlennek számít. Erre a készülékre a kormány forrást biztosít, így a közeljövőben beszerezheti a készüléket az intézmény, amelynek ellátási területéhez mintegy 130 ezer lakos tartozik.  

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW