KezdőlapoktatásNyelvi készségek fejlesztését szolgáló projektet zárt a szakképzési centrum

Nyelvi készségek fejlesztését szolgáló projektet zárt a szakképzési centrum

-

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázat keretében, „Nyelvi készségek fejlesztése a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vonzáskörzetében” elnevezéssel támogatást nyert.

A projekt 2018. június 15-én indult és a közelmúltban tartották a zárórendezvényt. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 105 millió forint volt a projekt megvalósítására. Mint azt a centrum beszámolójában írta, a kiírás egyértelmű és elsődleges célja, hogy a magyarországi lakosság minél nagyobb aránya vegyen részt idegen nyelvi képzésben és lehetősége nyíljon a munkaerőpiaci szempontból releváns – így idegen nyelvi – készségek megszerzésére. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a nyelvi készségek fejlesztését szolgáló projekt keretében a nyelvi képzéseket és infrastrukturális fejlesztéseket 7 helyszínen valósította meg. A fejlesztés eredményeként minden intézményükben nyelvi szaktantermet alakítottak ki. Mintegy 21 millió forint értékben építési beruházást végeztek, 9,8 millió forintot pedig eszközbeszerzésre fordítottak. A projektnek köszönhetően 705 tanuló 53 csoportban részesült nyelvi készségfejlesztésben. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a pályázat fizikai zárását követő 5 éves fenntartási időszakban vállalja, hogy a sikeresen bevezetett programokat, módszertanokat, kialakított jó gyakorlatokat megőrzi és továbbra is alkalmazza.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW