Kezdőlapválasztás 2022Vasárnap lesz az országgyűlési választás és a népszavazás

Vasárnap lesz az országgyűlési választás és a népszavazás

-

Április 3-án reggel 6 órától este 19 óráig mintegy 8,2 millió választásra jogosult állampolgárt várnak a szavazóköri urnákhoz. Országgyűlési választás és országos népszavazás lesz április 3-án, azaz vasárnap. Több, mint nyolcmillió választásra jogosult állampolgár járulhat az urnákhoz aznap reggel 6 és este 19 óra között.

A lakhelyszinti szavazókörökben adhatják le a voksokat az állampolgárok, kivéve azok, akik átjelentkezési igényt nyújtottak be a határidőig. Fejér Megye 04-es számú országos egyéni választókerületét alkotja Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Adony, Pusztaszabolcs, Iváncsa, Ercsi, Nagyvenyim és Perkáta, összesen 65660 választásra jogosult polgár. A választók 3 különböző szavazólapot vehetnek fel a szavazókörökben: az egyiken arra voksolhatunk, hogy ki legyen a térség országgyűlési képviselője, a második pártlistára szavazhatunk, a harmadik pedig a népszavazás gyermekvédelemmel kapcsolatos négy kérdését tartalmazza. Miután kitöltöttük a szavazólapokat, mindegy együttes dobhatjuk be a szavazóköri urnákba. Csak az szavazhat, aki igazolja személyazonosság a szavazóköri szavazatszámláló bizottság előtt. Mint azt a tájékoztatóban írják, lejárt érvényességű igazolvánnyal nem lehet szavazni. Viszont a veszélyhelyzet idején lejárt okmányokat érvényesnek kell tekinteni, tehát érvényes a személyazonosító igazolvány, a vezetői engedély, illetve az útlevél, ha az érvényességi ideje 2020. március 11-i vagy azt követő időpont. Ettől függetlenül a kormányablakok, így a dunaújvárosi kirendeltség is nyitva lesz szombaton 8-18 óra között, valamint vasárnap 7-19 óra között. Ezen ügyeleti idő alatt kizárólag a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, illetve az elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlására. Ha valakinek semmilyen személyazonosításra alkalmas okmánya sincs, akkor ideiglenes személyi igazolvány igényelhető. Mindez azt a célt szolgálja, hogy minden választásra jogosult polgár élhessen szavazati jogával.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW