KezdőlapProgramProgramokat tartottak a Bűnmegelőzés napján

Programokat tartottak a Bűnmegelőzés napján

-

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és valamennyi rendőrkapitányságának bűnmegelőzési szakemberei egész napos rendezvénysorozatot tartottak illetékességi területeiken április 12-én, a Bűnmegelőzés napján.

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába. A stratégia végrehajtásával a kormány a 2011. április 12-én megalakított Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely a területen tevékenykedő civil és kormányzati szervezetekkel szoros együttműködésben dolgozik a cél megvalósításán. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megalakulása óta ünnepeljük április 12-ét a bűnmegelőzés napjaként, amellyel a közös erőfeszítés, a széleskörű társadalmi összefogás fontosságára hívják fel a figyelmet. E nap tiszteletére az egész országban, így Fejér megyében is bűnmegelőzési megmozdulások zajlottak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén valamennyi rendőrkapitányság szakemberei színes programokkal várták a kicsiket és a nagyokat. A Dunaújváros Rendőrkapitányság beosztottjai által szervezett bűnmegelőzési napon óvodások kaphattak koruknak megfelelő tájékoztatást az áldozattá válás megelőzéséről, és versenghettek egymással baleset-megelőzési vetélkedő keretében, a kapitányság objektumában. Ezen kívül az egyenruhások ingyenes BikeSafe kerékpárregisztrációs lehetőséget is biztosítottak az érdeklődőknek. A szervezők és látogatók is hasznosnak ítélték meg a Fejér megyei rendezvényeket, amelyek minden érdeklődő számára érdekes látnivalót, értékes információt tartogattak. Így a jövő évi tervekben is szerepel a még nagyobb számú résztvevőt mozgósító programok megszervezése.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW