KezdőlapProgramHelyi üzlet is csatlakozik a lemezboltok napjához

Helyi üzlet is csatlakozik a lemezboltok napjához

-

Immár nyolc magyarországi lemezbolt részvételével, különleges hazai és nemzetközi megjelenésekkel várja az érdeklődőket a lemezboltok napja április 23-án. A tizenötödik alkalommal megszervezett nemzetközi rendezvény idei nagykövete Taylor Swift – olvasható az MTI összegzőjében. 

A nehézségekkel küszködő független lemezboltok fennmaradása érdekében 2007 óta rendezik meg a Record Store Dayt, röviden RSD-t. A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult; Magyarországról először 2010-ben a Wave és a Musicland lemezbolt csatlakozott a kezdeményezéshez. A lemezkiadók és az előadók minden évben világszerte különleges fizikai hanghordozókkal készülnek erre a napra. Az RSD-t harminc ország mintegy ezer boltjában tartják, a vinyl reneszánszának köszönhetően a résztvevő üzletek száma Magyarországon évről évre nő: idén nyolc hazai hanglemezbolt kapcsolódik az eseményhez, többek között a dunaújvárosi 777 várja a vásárlókat és a zenerajongókat extra nyitvatartással és programokkal, exkluzív kiadványokkal – közölték a szervezők az MTI-vel. A mintegy 350 idei nemzetközi megjelenés közé tartozik például az Alice In Chains debütáló EP-je, egy különleges csomagolású dupla Blondie-kislemez, a Jackson 5 ABC című albumának újranyomása. Idén nyolc hazai megjelenés is beszerezhető lesz szombaton a lemezboltokban. Közéjük tartozik a Pokolgép 2015-ös Metálbomba című lemezének első vinyl kiadása fekete és narancs-fekete változatban.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW