KezdőlapProgramVándorkiállítás nyílik a könyvtárban

Vándorkiállítás nyílik a könyvtárban

-

Egy újabb programra hívja fel a fiatalok és szüleik figyelmét a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára: május 6-án, pénteken 16:30-kor nyílik meg a dunaújvárosi intézményben Marék Veronika vándorkiállítása.

Mint azt a tárlat beharangozójában írják a könyvtár honlapján, 2017-ben a Móra Könyvkiadó által szervezett életmű-kiállítással köszöntötték a 80. születésnapja alkalmából az egyik legismertebb, legnépszerűbb gyermekkönyv szerzőt és illusztrátort: Marék Veronikát. A tárlatot a művész 4 könyvkiadónál, 16 országban, 12 nyelven megjelent kötetei, mesekönyv-illusztrációi és azok eredeti vázlatai, valamint a történetek főhőseit ábrázoló játékok, tárgyak, bábok és applikációk alkotják. A több mint fél évszázada alkotó művész munkássága és személyisége okán is generációk sokaságára volt hatással. A saját bevallása szerint is az egész életét végigjátszó, nagymama korban is aktív művész a mai napig is sok-sok olyan tervet dédelget a szívében, amelyből kedvenceink: a rövid, velős, tartalmas történetek, bájos megjelenésű, élénk mimikájú, kedves és letisztult szereplők születnek. Olyan klasszikussá vált Marék Veronika mesék különböző megjelenési formáival találkozhatunk a kiállítótérben, mint Kippkopp és családja, Laci és az oroszlán, a Kockásfülű nyúl vagy Boribon és Annipanni. A kiállításhoz kapcsolódóan interaktív foglalkozásokat is szerveznek hétköznap délelőttönként, ezekre előzetes bejelentkezés szükséges. A vándorkiállítást augusztus 19-ig lehet megtekinteni a könyvtárban.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Végéhez ért az egyetem nyílt tantárgyi képzése

0
A Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete sikeresen zárta a "Fejlett IT infrastruktúrák" című nyílt tantárgyát. Mint azt felsőoktatási intézményünk részletezte, a márciusban indult, "Fejlett IT...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW