KezdőlapProgramProgramokkal szolgáltak a tűzoltók a gyerekeknek

Programokkal szolgáltak a tűzoltók a gyerekeknek

-

Képek forrása: katasztrófavédelem

Füstsátorral, „célbalövéssel”, tűzoltóautókkal és a felszerelésekkel várták a tűzoltók az érdeklődőket május 27-én a dunaújvárosi közbiztonsági rendezvénysorozat részeként megtartott kéklámpás napon.

A programon az óvodások mellett általános- és középiskolás diákok is részt vettek. A tűzoltók bemutatták a gépjárműfecskendő és a katasztrófavédelmi mobil labor felszereléseit, a kisebbeket játékos tűzoltással várták. A pályaorientációs programok részeként füstsátor is várta a rendezvényre látogatókat. A bátrabbak belebújhattak a védőruhába, a nagyobbak pedig a légzőkészüléket is kipróbálhatták.

Aztán két nappal később, május 29-én, a gyereknapon Fejér megye tűzoltólaktanyáinak kapui is megnyíltak a kicsik előtt. A Nyitott szertárkapuk rendezvénysorozathoz a hivatásos tűzoltóságok, így a dunaújvárosi mellett az önkormányzati tűzoltók és több önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott. A gyerekek minden helyszínen jellemzően szüleikkel, nagyszüleikkel jöttek, sokan tűzoltóruhában, sisakban érkeztek, de akin nem volt egyenruha, az is felpróbálhatott egyet, amiben aztán örömmel fotózkodtak, ültek be az autókba. Ezen a napon mindent lehetett, tűzoltóautóra mászni, málhateret szemlélni, vízsugárral célba lőni, tömlőt gurítani, szelfizni a járművekkel, tűzoltókkal. Volt próbariasztás, millió tűzoltókhoz intézett kérdés, színező, puzzle, arcfestés és megnyíltak az emlékszobák, kiállítótermek is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW