KezdőlapKözéletTovább nőtt a káosz a távhőszolgáltatás körül

Tovább nőtt a káosz a távhőszolgáltatás körül

-

A napokban újabb fordulat következett be a dunaújvárosi távhőszolgáltatás körül kialakult több hónapos mizériában. A probléma onnan indult, hogy Pintér Tamás polgármester, a „Rajta Újváros” Egyesület képviselőinek egyhangú támogatása mellett 2021.április 29-én felmondta a DVCSH Kft.-vel kötött távhőszolgáltatási szerződést. Azóta nem csitulnak az indulatok a városban. A felmondást követően a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az alábbi határozatot hozta:

A fenti határozatot a DVCSH Kft. megtámadta, aminek következményeként a Fővárosi Törvényszék az alábbi határozatot hozta:

Forrás: https://www.dvcsh.hu/wp-content/uploads/2022/06/Fovarosi-Torvenyszek-Itelet-1579_2021.hatarozat-megsemmisitese.pdf

Az ítélet ellen a közléstől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye. A történések miatt természetesen rendkívül nagy a bizonytalanság, hogy kinek fizessék meg az aktuális díjakat. A DVCSH Kft. honlapján azt kéri a fogyasztóktól, hogy a jogerős döntések meghozataláig a DVG Zrt. által kibocsájtott számlákat továbbra se fizessék be.

Az önkormányzat eddig hivatalosan nem reagált a hírre. Véleményünk szerint Pintér Tamásnak, lehet, hogy a sok „pörköltfőzős”, „fagylaltozós”, „konditermes”, „rollerezős” szelfi mellett nem jut ideje reagálni ezekre, a város lakóit érintő fontos problémákra. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Jubiláló ápolókat köszöntöttek a kórházban

0
Főnővéri értekezletet tartott Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató június 23-án a Szent Pantaleon Kórházban, amelynek keretében sor került a szolgálati elismerésben részesült munkatársak köszöntésére is...
DunaOnline

FREE
VIEW