KezdőlapKultúraMúzeumok Éjszakája - nálunk a kőtárban

Múzeumok Éjszakája – nálunk a kőtárban

-

Idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez az Intercisa Múzeum, ennek keretében programmal várják az érdeklődőket június 25-én 17-12 óra között a római kori kőtárban.

Íme a helyi programkínálat:

17:00 – 20:00 óra: Kézműves programok, római játékok, beöltözés római kori ruhába, fegyverzetbe gyerekeknek és szülőknek.

18:30 – 19:30-ig: Szakvezetés a Római Kőtár és Romkertben és a Római Kori Fürdőben. Dr. Keszi Tamás régész szakvezetésével a szabadtéri lapidárium, a katonai tábor feltárt objektumai és a római kori fürdő kerül bemutatásra.

20:00 – 21:00 óra: Ókori piknik a diófa alatt – ókori menü kóstolója.

 A kőtári ókori pikniken megkóstolhatják vendégeink, azokat a szabadtűzön készített ételeket, amelyek akár Intercisa castellumában az asztalra kerülhettek.

21:00 – 22:00 óra: Buza Andrea régész, vetített képes előadást tart – Szülés és nőgyógyászat a római korbancímmel.

22:00- 23:00 óra: Dr. Keszi Tamás régész, vetített képes előadást tart – A magyarság őstörténete a legújabb kutatási eredmények alapján címmel.

Eső esetén a rendezvény elmarad!

A rendezvényen való részvétel díjtalan.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Hidrogénmeghajtású autóbusszal is bővítené zöldflottáját a Volánbusz

0
A Volánbusz ezúttal hidrogén-üzemanyagcellás autóbusszal bővítené alternatív meghajtású járművekből álló zöldflottáját. A társaság támogatási kérelmet nyújtott be a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Busz Program keretében...
DunaOnline

FREE
VIEW