KezdőlapKultúraAlkotótábor és fesztivál

Alkotótábor és fesztivál

-

Építészfesztivál – Future Perfect címmel egy összművészeti alkotótábort rendez városunkban, a Szalki-szigeten az Építészfórum és az Építész Szakkollégium közösen. Mint azt a szervezők írják, az alkotótábor utolsó három napja, vagyis július 1-3. között minden érdeklődő számára nyitott fesztivállá változik. A hétvége során lehetőség nyílik a hét közben tevékenykedő építős, elméleti, performatív workshopok munkájának megismerésére, emellett pedig különböző szakmai és társszakmákhoz kapcsolódó előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt a látogatók. A szakmai programok között lesznek előadások például az építészszerepek változásáról, a szocializmus vidámparképítészetéről, vagy épp a szocreál városépítészetről; valamint kerekasztal beszélgetések a zsugorodó városok problematikájáról, az utópiák irodalmi, építészeti és képzőművészeti vonatkozásairól, és az építőanyagok jövőjéről is. Vendégeik lesznek többek között Alföldi György építész, a BME Építészkar dékánja, Kovács Dániel és Végh Árpád építészettörténészek, Miklósvölgyi Zsolt esztéta, és még sokan mások. Esténként koncertekkel, zenei performanszokkal és bulival is készülnek.

Vasárnap adják át a József Attila Könyvtár számára a BME Építész Szakkollégiuma által szervezett Future Perfect – Alkotótábor során készült strandkönyvtárat. Az átadás napjára különféle gyermek- és családi programokkal is készül a könyvtár, amellett, hogy izgalmas könyvekkel fogják feltölteni az új kulturális szigetet.

A háromnapos nyílt rendezvény része lesz a Sugárúti Fesztivál, amelyről már korábban is hírt adtunk. Ezt július 2-án rendezik meg a helyi kulturális intézmények közreműködésével. A fesztivál idejére, reggel nyolctól éjfélig, lezárják a Vasmű útnak a Kohász utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszát, ahol minden érdeklődőt várnak különböző kulturális programjaikkal, előadásokkal, vetítésekkel, gyerekjátékokokkal, kiállításokkal. Maga a rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik és este tízig tart.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW