KezdőlapVloggerekGombos Edina - KÉRDEZZ-FELELEK amerikai ételekkel! Ünnepi sütés-fōzés és házibuli!

Gombos Edina – KÉRDEZZ-FELELEK amerikai ételekkel! Ünnepi sütés-fōzés és házibuli!

-

-Hirdetés-

A Függetlenség Napján amerikai finomságokat készítettünk. Hamburgerhúst karamellizált lilahagymával és diós banánkenyeret citromos sajtkrémmel. A frissítőnk július negyedikei puncsital volt, de a ház ura egy kubai koktélt is kevert. Vásároljatok velem élelmiszereket a Western Beef-ben és ünnepi dekorációkat a Walmartban. Majd az otthoni, családi sütés-főzés közben néhány kérdésre is válaszolunk, olyanokra amelyek eddig, a korábbi videókban nem hangzottak el. A tűzijátékot velünk együtt, a kertünkből nézhetitek, és mutatjuk az esti, ünnepi forgatagot is a városban.

RECEPTEK:

Július negyedikei NYÁRI PUNCSITAL:

1 görögdinnye (kb. egy-másfél kilós)
4 lime kifacsart leve
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
1-2 evőkanál cukor
Kb. 2 dl ananászlé

OPCIONÁLIS:
hűtött buborékos víz
Felnőtteknek vodka, rum vagy tequila.

  1. A kockára vágott görögdinnyét turmixold össze
  2. Engedd át szűrőn
  3. Egy kis tálban keverd össze a cukrot a lime levével és a gyömbérrel, majd add hozzá a leszűrt dinnyeléhez
  4. Keverd hozzá az ananászlevet és legalább 2 órára tedd hűtőbe.
  5. Ha túl sűrű, adhatsz hozzá buborékos vizet
  6. Felnőtteknek pedig alkoholt.

DIÓS BANÁNKENYÉR (citromkrémes bevonattal)

A sütőt melegítsd elő kb. 175C fokra.

2OO g lisztet mérj ki egy nagyobb tálba
Adj hozzá 1 teáskanál szódabikarbónát, 1 teáskanál sütőport és fél teáskanál (1 csipet) sót
Keverj hozzá 1 teáskanál őrölt fahéjat (lehet pluszban egy csipet szegfűszeg és szerecsendió is)

3 érett (barnulásnak indult) banánt törj össze villával

115 g puha vajat 1OO g barnacukorral keverj krémesre mixerben
2 tojást enyhén verj fel villával, adj hozzá 1 teáskanál vaníliakivonatot, és ez is mehet a mixerbe
Majd jöhet hozzá a banánpüré

Forgasd hozzá a lisztes keveréket (lassan adagolva, 3 részletben)
Adj hozzá 125 g tejfölt
Keverj bele egy maréknyi (kb. 5Og) durvára vágott diót

Kivajazott, lisztezett kenyérformába (őzgerinc) helyezzük
Kb 5O-6O percig sütjük, fél óra után lefedhetjük fóliával, hogy ne barnuljon meg a teteje
Végezz tűpróbát, ha nem tapad rá a massza, akkor kész van
Hagyd a formában kihűlni

Önmagában az igazi, mi csak az ünnep miatt dekoráltuk citromkrémes bevonattal (sajtkrém, porcukor és citromlé keverékével)
———————————-

HAMBURGER karamellizált lilahagymával (4 fő)

Kb. 6OO g zsíros (legalább 2O százalékos zsírtartalmú) marha darálthús
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál steak szósz (Worcester)
fél teáskanálnyi őrölt bors
1 teáskanál só
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
Lazán összekeverni

Sütés végén sajtot olvasztunk rá, pl. cheddar sajtot.

Hagyma karamellizálása:
1 nagyobb lilahagymát karikára vágva kevés olajon fonnyasztani kezdünk,
amikor barnulni kezd, hozzáadunk 1 teáskanálnyi fehércukrot
És meglocsoljuk kevés vörösborecettel

A félbevágott szezámmagos hamburgerzsömlék alját vajjal, tetejét majonézzel kend meg és így tedd a grillrácsra.


Alberto KUBAI MOJITO koktélja

Egy magas pohár szélére készíts cukorköntöst (ez opcionális, mi most kihagytuk)

2 teáskanál cukrot összezúzunk friss mentalevéllel és a növény szárával a pohár alján
1 lime kifacsart levével és egy korty rummal tovább törjük a mentát
Tegyél rá jeget és öntsd fel tetszőleges mennyiségű rummal
Adj hozzá buborékos vizet

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Csütörtökön véradás lesz a moziban

0
Ezen a héten csütörtökön, vagyis augusztus 11-én 11 és 15 óra között a Kultik Moziban szerveznek véradást, ide várják a szervezők az önkénteseket, akiktől...
DunaOnline

FREE
VIEW