KezdőlapfrissKovács Zsófia és Mayer Gréta is duplázott az ob-n!

Kovács Zsófia és Mayer Gréta is duplázott az ob-n!

-

Fotó: MATSZ

Tornászaink kitűnően szerepeltek a július 8-10. között megrendezett Duna Aszfalt országos bajnokságon. A háromnapos viadalról részletesen is beszámolt a Magyar Torna Szövetség.

Pénteki eredmények

Péntek délután egyéni összetettben mérették meg magukat a női versenyzők, amely egyben selejtező is volt a szombat-vasárnapi szerenkénti finálékra, ahova minden szeren hat versenyző kerülhetett be. A viadalon a dunaújvárosiak tornásza, Kovács Zsófia pontosan és magabiztosan tornázott: ugráson, felemáskorláton és gerendán is első helyen jutott be a szerenkénti döntőkbe. Zsófi az egyéni összetettet végül 54.800 ponttal nyerte meg, a Postás SE kiválósága Székely Zója (50.900) és két klubtársa Makovits Mirtill és Mayer Gréta (49.300) előtt, akik holtversenyben végeztek a harmadik helyen.

Szombati eredmények

A szerenkénti döntők első napján a hölgyek felemáskorláton és ugráson mutatták be gyakorlataikat. A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia folytatta a pénteken megkezdett sorozatát, ezúttal is magabiztos és pontos gyakorlatokat mutatott be. A dunaújvárosiak kiválósága ugráson 13.700, felemáskorláton pedig a versenynap legmagasabb pontjával 15.000 utasította maga mögé a komplett mezőnyt. Utóbbi szeren az Eb-ezüstérmes Székely Zója (Postás SE, 14.200) és Zsófi klubtársa, Makovits Mirtill (13.400) fért fel a dobogóra. Ugráson pedig szintén egy dunaújvárosi Mayer Gréta (13.150) és a Postás SE kiválósága Bácskay Csenge (13.000) végezetek a második illetve harmadik helyeken.

Vasárnapi eredmények

A szerenkénti döntők második napjával zárult a tornászok bajnoksága a Központi Tornacsarnokban. Vasárnap a hölgyek gerendán és talajon mutatták be gyakorlataikat. Gerendán, az eb-keretbe is bekerülő dunaújvárosi Mayer Gréta (13.700) végzett az élen, mögötte a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia (13.300) és Szujó Hanna (TC Békéscsaba, 13.000) nyakába kerültek érmek. Talajon szintén a dunaújvárosi tornász bizonyult a legjobbnak 13.100 ponttal Mayer Gréta első, Szilágyi Nikolett (UTE, 12.600) második, Szujó Hanna (12.400) Kovács Zsófival holtversenyben a harmadik helyen végzett.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Jubiláló ápolókat köszöntöttek a kórházban

0
Főnővéri értekezletet tartott Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató június 23-án a Szent Pantaleon Kórházban, amelynek keretében sor került a szolgálati elismerésben részesült munkatársak köszöntésére is...
DunaOnline

FREE
VIEW