KezdőlapKékfényEmbertelen embercsempészet

Embertelen embercsempészet

-

Képek: police.hu

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal a moldáv férfival szemben, aki 2022. február 19-én 22 migránsnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A vádlott és ismeretlen társai megállapodtak abban, hogy ellenszolgáltatás fejében Magyarország területére illegálisan belépő külföldieknek segítséget nyújtanak nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.

A férfi 20 afgán és 2 pakisztáni migránst vett fel egy kisbusz rakterébe a magyar-szerb határ közelében, majd az ország nyugati határa felé tartott az 51-es számú főúton. A gépjármű rakterében ablakok, ülések, klimatizáló berendezés nem volt, a gépjármű raktere alkalmatlan volt személyszállításra.

A 22 migráns a túlzsúfoltság miatt a raktér padlójára sem tudott leülni, közülük többen rosszul lettek, elájultak a mintegy 3 órás út alatt.

A rendőrjárőrök éjszaka megkísérelték a gépjárművet ellenőrzés alá vonni, azonban a férfi a rendőri karjelzés ellenére nem állt meg, tovább hajtott, majd Előszállás lakott területén kívül, a mocsaras területen elakadt. A vádlott az illegális bevándorlókkal együtt elmenekült a helyszínről, azonban őket még aznap elfogták.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, Magyarország területéről történő kiutasítását, valamint letartóztatása fenntartását indítványozta.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW