KezdőlapKékfényLetartóztatásban az ukrán embercsempész

Letartóztatásban az ukrán embercsempész

-

Fotók: police.hu

Egy ukrán sofőr 10 illegális migránst szállított járművében- a bíróság pedig már el is rendelte letartóztatását egy hónapra.

A Fejér megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály jelzése alapján 2022. július 20-án 8 óra 15 perc körül a 8126-os számú úton, Csákvár és Csákberény között ellenőriztek egy ukrán honosságú gépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett.

A járműben a sofőrön kívül további 10 férfi utazott, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök az embercsempészt elfogták, akit az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállítottak. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az ügy kapcsán a megyei ügyészség is kiadott egy közleményt:

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak az ukrán férfinak a letartóztatását, aki 10 illegális bevándorlót szállított autójában.

A nyomozás adatai szerint a 41 éves embercsempész 2022. július 20-án a szerb határ környékén 10 afgán állampolgárt vett fel a kocsijába, hogy őket az előzetes megállapodás szerint fejenként 2500-3000 euróért Ausztriába szállítsa.

A férfit Zámoly külterületén a Készenléti Rendőrség járőrei ellenőrzés alá vonták, így cselekménye lelepleződött.

A gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a bűncselekmény tárgyi súlya és annak okán, hogy Magyarországon lakó- és tartózkodási hellyel nem rendelkezik, a szökés, elrejtőzés veszélye is megállapítható.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése végleges.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW