KezdőlapKözéletMeghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

-

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve a július 20-án elrendelt harmadfokú hőségriasztást július 26-án éjfélig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbítja.

Először múlt szombatig szólt, az új rendelkezés alapján viszont keddig továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben. A Fejér Megyei Katasztrófavédelem arra hívja fel a dunaújvárosi polgárok figyelmét, hogy a tartós meleg megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt többet pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a sportolást, futást, kerékpározást. Vigyünk magunkkal folyadékot, figyeljünk testünk hűtésére. Amennyiben otthon nincs lehetőség a lakás hűtésére, ajánlott testünk felfrissítése céljából langyos zuhanyt venni. A hőség és a szárazság miatt naponta átlagosan száz tűz keletkezik erdőkben, mezőkön, gabonatáblákon, némelyik több száz hektáron pusztít. A hatalmas tüzek megfékezésén több száz tűzoltó napokon keresztül dolgozik. A leégett terület nagysága tízszerese a tavalyinak. A nagy szárazság miatt senki ne gyújtson tüzet.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW