KezdőlapKözéletNépszámlálás lesz ősszel

Népszámlálás lesz ősszel

-

Idén már 16. alkalommal lesz népszámlálás hazánkban, amelynek lebonyolításához számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat, akik aztán felkeresik azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek a népszámlálási kérdőív online kitöltésének lehetőségével – erről adott hírt hivatalos oldalán az önkormányzat.

Mint írják, számlálóbiztosnak jelentkezni a Polgármesteri Hivatal portáján elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet augusztus 12. -ig. A népszámlálás Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről ad pontos képet. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló társadalmi, gazdasági döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán. A népszámlálási törvény szerint az adatszolgáltatás – az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező. A lakosok három módon teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket: egyrészt online tölthetik ki a kérdőíveket október 1-16. között, másrészt a számlálóbiztosok személyes jelenlétében október 17. és november 20. között.  A harmadik mód a pótösszeírás, amelynek során a polgármesteri hivatalban jelentkezve válaszolhatják meg a kérdéseket november 28-ig azok, akik nem éltek az előző két lehetőség egyikével sem. 

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW