KezdőlapKékfénySúlyosbítást kért az ügyészség

Súlyosbítást kért az ügyészség

-

Kép: police.hu

A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett. A vádirat szerint a két büntetett előéletű férfi 2019. december 17-én, hajnalban két dunaújvárosi férfit lakásukban sodrófával, kalapáccsal és vascsővel bántalmaztak, amelynek következtében a sértettek életveszélyes sérüléseket szenvedtek, egyiküknél az egyik szemet érintő végleges vakságban megnyilvánuló maradandó fogyatékosság keletkezett. A cselekmény csak azért maradt kísérleti szakban, mivel a sértettek állapotát a gyors orvosi beavatkozással sikerült stabilizálni. A bíróság a vádlottak egyikét 13 év, míg társát 12 év fegyházbüntetésre ítélte, továbbá mindkettőjükkel szemben 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ügyész az ítélet ellen a minősítő körülmények fokozott figyelembevételére hivatkozással, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett- olvasható a megyei ügyészségi közleményben.

Előzményként, az esetről 2019. december 19-én így számolt be a rendőrség:

Egy 32 éves dunaújvárosi és egy 20 éves adonyi bántalmazót vettek őrizetbe a Fejér megyei rendőrök. A nyomozás adatai szerint a két férfi 2019. december 17-én hajnalban megjelent a sértettek dunaújvárosi ingatlanánál, ahol a bejárati ajtót berúgták, majd a náluk lévő sodrófával, kalapáccsal és vascsővel tettleg bántalmazták az ott lakókat, akik közül az egyik férfi – az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján – közvetlen, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bántalmazók cselekményüket csak akkor hagyták abba, mikor a többi lakótárs észlelte azt, ekkor az elkövetés eszközeit hátrahagyva a helyszínről elmenekültek. A rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül a feltételezett elkövetőket – egy dunaújvárosi lakásban, illetve parkban – elfogták, előállították, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A Fejér megyei nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Páfrányfenyő a hildes végzettek fája

0
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola arról adott hírt, hogy a Föld napján, április 22-én intézményük elindította a Fenntarthatósági...

Kezdődnek a ballagások

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW