KezdőlapKékfényEgy napon több rablást, lopást és testi sértést követett el egy férfi...

Egy napon több rablást, lopást és testi sértést követett el egy férfi Székesfehérváron

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy napon, pár órán belül több személyt rabolt ki, lopta el értékeiket, illetve bántalmazta őket.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. január 9-én este egy nőtől pénzt kért az utcán. Miután a sértett nem reagált a kérésére, a férfi őt a kerítésnek lökte, lefogta, majd annak érdekében, hogy a mobiltelefonját elvegye, arcon ütötte, majd a mobiltelefonnal a helyszínről elmenekült.

A gyanúsított ezt követően az autóbusz-pályaudvar felé gyalog közlekedő nőt hátulról megközelítette, a kezében tartott táskát megrántotta, azonban mivel a sértett ellenállt a támadásnak, köztük dulakodás alakult ki, a táska pántja elszakadt, a gyanúsított pedig a táskát a benne lévő okmányokkal, mobiltelefonnal, 11.000,- Ft készpénzzel megszerezte, majd a helyszínről elmenekült.

A gyanúsított az egyik bevásárlóközpont előtt egy harmadik sértettet is megszólított, érdeklődött, hogy a bevásárlóközpont nyitva van-e. Miután a sértett válaszolt a gyanúsítottnak, a férfi a másik bevásárlóközpont parkolójáig követte, majd 280,- Ft-ot kért tőle, amelynek átadását a sértett megtagadta. Ekkor a gyanúsított a nő vállán lévő táskát erősen rángatta, dulakodás alakult ki közöttük és miután a férfi észlelte, hogy a táskát megszerezni nem tudja, cselekményével felhagyott és a helyszínről elmenekült.

A férfi ezt követően egy férfit szólított meg, akit megkért, hogy kísérje a közelben lévő egyik gyorsétteremhez. Odaérve azért, hogy a gyanúsított ételt tudjon rendelni, a férfi átadta a mobiltelefonját, azzal a gyanúsított bement az étterembe, azonban anélkül, hogy azt a sértett észlelte volna, a telefonnal elhagyta az éttermet.

A gyanúsított végül egy autóbusz-megállóban erőszakkal kinyitotta az ott parkoltatott busz ajtaját, abból a rádiót kitépte azért, hogy eltulajdonítsa, azonban az autóbuszvezető a cselekményét megzavarta, így az kísérleti szakban maradt.

A férfit többször ítélte el a bíróság vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, a cselekményét különös visszaesőként, rövid időn belül követte el. A gyanúsított hajléktalan életmódot folytat, a cselekményt vagyoni haszonszerzés érdekében követte el, erőszakot alkalmazott, vonatkozásában a bűnismétlés veszélye fennáll. Alaposan feltehető továbbá, hogy a férfi az eljárás során megszökne vagy elrejtőzne, valamint újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW