KezdőlapSportAmerikai bekk igazolt az Acélbikákhoz

Amerikai bekk igazolt az Acélbikákhoz

-

Fotó: Acélbikák honlapja

Svédországban született, amerikai védő érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatához- adta hírül a klub a honlapján. Mint írják, a 28 éves Meirs Moore szülei hatására került közelebbi kapcsolatba a jégkoronggal. Gyermek éveit már ismét az Egyesült Államokban töltötte. Középiskolásként játszott a USHS és a USHL bajnokságokban. 2015-ben igazolt az NCAA-ben szereplő RPI csapatához, aminek 4 éven keresztül volt aktív játékosa, majd a Pensacola Ice Flyers következett. 2021-ben, követve édesapja útját, Svédországba igazolt, ahol megfordult a Vanersborgs HC-ben, illetve a Tyringe SoSS-ben is, ahol legutóbb 35 mérkőzésen 11 pontig jutott.

Az Acélbikák arról is beszámolt, hogy lett védőjátékosuk, a 25 esztendős Pauls Svars is Dunaújvárosban marad a következő Erste Liga szezonra. Svars a múlt esztendőben érkezett hozzánk az Olimp Riga csapatától. Korábban megfordult a város több klubjában is, folyamatos szereplője volt az MHL és a lett bajnokságnak, de hat mérkőzés erejéig még a KHL világába is betekinthetett a Dinamo Riga játékosaként. Dunaújvárosban gyorsan megkedvelték a halk szavú bekket, aki remek koritechnikájával, valamint nyugodt megmozdulásaival vetette többször is észre magát a szezonban. A 2022/23-as statisztikája: 29+8 mérkőzésen összesen 13 pont, de ő is az a játékos, akinek tudása leginkább a védőharmadban mutatkozott meg és így segítette az Acélbikákat a minél jobb helyezés eléréséhez.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW