KezdőlapKulcsFolytatódott Kulcson a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat kiépítése

Folytatódott Kulcson a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat kiépítése

-

Elkészült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 232 millió forintos támogatásával megvalósuló, csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztését és felújítását szolgáló projekt Kulcson, melyet Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, valamint Jobb Gyula, Kulcs polgármestere adtak át február 1-jén. Az eseményen jelen volt még dr. Neumann Helga jegyző, illetve Varga Róbert, a kivitelezéssel megbízott cég, az AlbaRoute Kft. ügyvezetője.

Az „Elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása, fejlesztése Kulcs településen” címmel elnyert pályázat célja a csapadékvíz okozta károk megelőzése, az életkörülmények és életminőség javítása volt. Kulcson ezek a célok kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen a csapadékvíz elvezetés alapfeltétele a partfalcsúszás megelőzésének. A fejlesztés 232,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg.

Jobb Gyula elmondta, hogy a Deák Ferenc utcában és a lecsatlakozó Hullám, Lejtő és Forrás, valamint a Dózsa György utcákban a meglévő útburkolat felújítása, felszíni csapadékvíz-elvezetése, továbbá a Kossuth és a Dózsa utcában a meglévő burkolt, de nyílt árok javítása és a padka rendezése valósult meg. A vízelvezető rendszerek kiépítésével, felújításával a felszíni csapadékvíz összegyűjtése történik meg, és a közeli árkokba és a Dunába vezetik el, ezzel biztosítva a mélyebben fekvő ingatlanok beázás elleni védelmét, és a partfalcsúszás megelőzését, valamint a Dózsa György utca egy szakaszán az árok befedésével a keskeny utcát közlekedtetőbbé tették.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW