Connect with us

Kultúra

A Dollárpapa után jönnek a Világtalanok a színházban

mm

Published

on

Nagy sikerrel mutatta be a Bartók Kamaraszínház múlt pénteken a Dollárpapa című komédiát, amelynek címszerepére Papp János színművészt sikerült megnyernie a társulatoknak.

Ugyanis ez a darab a dunaújvárosi intézmény, az egri Gárdonyi Géza Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója. A mi színházunk október 12-én újabb munkálatba fogott, megkezdték a Világtalanok című darab olvasópróbáját az emeleti stúdióteremben, amelyet Smuk Imre fog rendezni.  A valódi történeten alapuló, ballada jellegű játék bemutatóját november 13-ra tűzték ki. Mint az a darab leírásában szerepel, az eset, a „bűntény” a maga idejében, jó pár évvel ezelőtt mindössze egy-két napig foglalkoztatta a szenzációra éhes médiát: egy meglett férfi, az apa karácsony előtt pár nappal kivezette születése óta vak fiát a Mecsek egyik erdejébe és sorsára hagyta.

A fiú holttestére egy hónap múlva bukkantak rá a falubeliek. Ennyi volt az antik görögök kegyetlen leszámolásait felidéző hír. De a történet – a valóságos és a színpadon játszott – nem az emberölésről szól, hanem a féltékenységről, az élnivágyásról, a kiszolgáltatottságról és a szeretetről. A Világtalanok a társadalmi lét szélére szorult emberek egymásrautaltságának története: emberek a
létezés peremén.

Hirdetés