Connect with us

Kékfény

A vadveszélyre figyelmeztetik az autósokat

mm

Published

on

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vadbalesetek megelőzésre hívják fel a dunaújvárosi járművezetők figyelmét.

A vadelütések jellemzően az éjszakai fényviszonyok között és a kora hajnali időszakban, lakott területen kívül történnek, de akár nappal is találkozhatunk vadállatokkal. Azokon a lakott területen kívüli útszakaszokon, ahol számolni kell vadon élő állatok megjelenésére, veszélyt jelző táblával jelölik. A vadbalesetek megelőzésével kapcsolatban a legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság, a sebesség csökkentése, valamint hasznos eszköz lehet a gépjárműre szerelhető ultrahangos vadriasztó síp, amit a menetszél hoz működésbe. Fontos, hogy mindig kapcsoljuk be a biztonsági öveket, tartsunk nagyobb követési távolságot, lakott területen kívül használjuk a távolsági fényszórót, de természetesen szembejövő forgalom esetén kapcsoljuk le a reflektort.

Folyamatosan figyeljük az út mindkét oldalát. A megengedett legnagyobb sebesség nem azt jelenti, hogy annyival is kell haladni. Szembejövő forgalomnál nehezebb észrevenni a közelben lévő vadon élő állatokat. Éppen ezért csökkentsük a sebességet.

Hirdetés