Elérhetőek vagyunk:

Gazdaság

Bővült a kamara feladatköre

mm

Megjelent:

on

2020. július 1-től hatályba lépett törvénymódosítás alapján új tevékenységgel, új feladattal bővültek a területi kamarák, így a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatási köre is.

Mint arról a helyi szervezet beszámolt, az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény a 2020. július 1-jétől hatályba lépő rendelkezéssel a gazdasági kamarákat tájékoztatásnyújtási és információszolgáltatási hatáskörrel ruházza fel.

„A gazdasági kamarák tájékoztatást nyújtanak az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges általános információkról, a tevékenységek folytatásáról, a képesítéshez, valamint
a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről.”

Korábban az ezekre vonatkozó tájékoztatások a kormányablakoknál voltak elérhetők, azonban a törvénymódosítás hatálybalépését követően a kereskedelmi és iparkamarák feladat- és hatáskörébe került a szükséges információnyújtás. A dunaújvárosi kamara székházában az illetékes munkatársak útján áll valamennyi érdeklődő szíves rendelkezésére felvilágosítással, információkkal az egyéni vállalkozás keretében folytatott tevékenységek és a hatósági bejelentések, engedélyek kapcsán.

Kiemelték még azt is, hogy július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kell intézni. Az egyéni vállalkozók továbbra is a webes ügysegéden jelenthetik be a NAV-nak a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket, a tevékenység megkezdését, az adatváltozás bejelentését, a szünetelést, illetve a szünetelés utáni folytatást és a tevékenység megszüntetését.

Hirdetés

DunaOnline.hu

FREE
VIEW