Connect with us

Közélet

Így gyarapodtak az elmúlt egy évben a dunaújvárosi önkormányzati képviselők

mm

Published

on

Minden önkormányzati képviselő 2021. január 31-éig benyújtotta vagyonnyilatkozatát, mellyel vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét teljesítette. Ezeket a nyilatkozatokat hasonlítottuk össze az egy évvel ezelőttiekkel, így képet kaphatunk arról, hogy bevallás szerint miként alakul a képviselők vagyoni helyzete.

Pintér Tamás polgármester még a 2019. évi önkormányzati választások másnapján, október 14-én kapott ajándékba egy 55 m2 lakást, amelynek 1/1 hányadban tulajdonos.

Úgy látszik, hogy az ajándékozás a jobbikos politikusok körében rendkívül népszerű, hiszen a térség országgyűlési képviselője, Kálló Gergely a tavalyi évben egy Budapest I. kerületi 173 négyzetméteres lakás, valamint egy szentendrei 199 négyzetméteres ingatlanon lévő 130 négyzetméteres családi ház 1/3-ad részét kapta ajándékba.

A város első embere egyébként 2020. február 21-én egy Ford Mondeót vásárolt.

Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester egy társasházi lakást vásárolt magának a tavalyi esztendőben.

A dokumentumok szerint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester nevén továbbra sincs semmi. Az egyéb közlendőknél azonban szerepel egy hagyatéki ügyből származó tartozás, számunkra zavaros magyarázata.

Megtudhattuk azt is, hogy Raduka Zsuzsanna képviselő már nem szívességi lakáshasználó, hanem bérlő. Bevételeinél szerepel, hogy város tulajdonában lévő Dunanett Nonprofit Kft. alkalmazásában „Egyéb ügyfélkapcsolati foglalkozású”-ként 360 902 Ft/hó a jövedelme. Természetesen a képviselői tiszteletdíjon felül.

A témával kapcsolatban 2020. augusztus 20-án már megjelentettünk egy cikket, aminek nyilvánosságra hozatala előtt Medgyesi Miklós sajtószóvivőnek küldött levelünkben megkérdeztük, hogy a képviselő asszonyon kívül alkalmaznak-e más képviselőket is a városi tulajdonban lévő cégeknél, de választ nem kaptunk.

Most azonban kiderült, hogy Motyovszki Mátyás a szintén önkormányzati tulajdonban lévő DVG Zrt. karbantartási koordinátora havi 350 000 forintért. Ráadásul az Innopark Nonprofit Kft. alkalmazásában székhelyszolgáltatási ellenőr is.

A 2019. és a 2020. évi nyilatkozatok összehasonlításánál az láthatjuk, hogy Orosz Csaba egy társasházi lakással gyarapította az ingatlanjai listáját.

dr. Székely Károly nyilatkozata szerint vagyona nem gyarapodott, de az önkormányzat honlapján található előterjesztés szerint azóta 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Gombos István vagyoni nyilatkozata felettébb érdekes, hiszen a dokumentum szerint semmilyen tulajdona sincs a választásokat követően megvilágosodott és „függetlenné vált” képviselőnek.

Nyilatkozatok forrása: dunaujvaros.hu

Hirdetés