Connect with us

Közélet

Karate képzésben vettek részt a testnevelő tanárok

mm

Published

on

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egy különleges eseményről adott hírt, Schneider László beszámolója alapján: karate képzésen vettek részt a testnevelő tanárok április 26-28. között a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Karate Szövetség, a Testnevelési Egyetem és a Honvédelmi Sportszövetség szervezésében.

A dunaújvárosi intézményekből 12 testnevelő pedagógus vállalkozott a karate alapjainak megismerésére, hogy aztán a tanulóknak is átadhassák ezen testedzési lehetőség bizonyos fokú elméleti és gyakorlati fortélyait. A három nap során 30 órás képzést kaptak a tanárok, a végén pedig egy vizsga keretében adtak számot a megszerzett tudásról, és sikerrel is vették az akadályt.

Dunaújvárosban, a Dózsa György utcában található áruházban történt lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre még április 30-án kora délután. Egy 55 éves érdi férfit értek tetten a biztonsági szolgálat munkatársai, amint különféle termékekkel akart fizetés nélkül távozni az áruházból, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották őt. A tolvajt az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra, majd meghallgatták, és őrizetbe vették. 

Hirdetés