Kezdőlapközlekedés2,5 tonnára csökkent az engedélykötelezettségi határ

2,5 tonnára csökkent az engedélykötelezettségi határ

-

21-től Magyarországon is már csak szakhatósági engedéllyel tevékenykedhetnek a kistehergépjárműves fuvarozók, pontosabban azok, akik 2,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó kistehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozást végeznek.

A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettségi határ tehát 2,5 tonnára csökken- – erre hívja fel a helyi vállalkozások figyelmét a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. Az érintett kisáruszállító haszongépjárművek uniós, illetve magyarországi székhelyű üzembentartói csak úgy végezhetnek díj ellenében mások számára közúti fuvarozási szolgáltatást, ha a kormányhivatalnál kiváltják ugyanazt a tevékenységi engedélyt, melyre eddig csak a „nagyoknak”, azaz a 3,5 tonna össztömeg feletti társainak volt szükségük. Külföldön pedig, az unión belüli nemzetközi árufuvarozáshoz május 21-től a kishaszongépjárműves vállalkozásoknak közösségi árutovábbítási engedélyre is szükségük lesz. Mivel a 2,5 t össztömeg feletti tehergépjármű-üzembentartó fuvarozók is engedélykötelesek lesznek, a jogszabályváltozással egyúttal bekerülnek a szakma gyakorlásához nélkülözhetetlen 261/2011-es kormányrendelet kötelezettjei közé, azaz mindazon „nagyfuvarozói” szabályok rájuk is vonatkoznak majd, melyekre eddig egyáltalán nem, vagy csak részben kellett tekintettel lenniük. A tevékenységi engedély kiváltásának három fő feltétele a vállalkozás jó hírneve, a pénzügyi megfelelőség és a szakmai irányító kijelölése. Amennyiben kellő számú érdeklődő jelentkezik, ismételetlen megszervezik a részletes tájékoztatást a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Erről az igényről még máig jelzést küldhetnek emailen a helyi kamarának.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Rangos díjat kapott a rektorhelyettes

0
Dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese április 25-én „MEFS Elek Ilona Emlékérem az egyetemi sport támogatásáért” díjat vehetett át...
DunaOnline

FREE
VIEW