KezdőlapKultúraKőszegen is bemutatóznak a Bartók színház művészei

Kőszegen is bemutatóznak a Bartók színház művészei

-

Három hónap alatt több mint harminc produkcióval várja nyáron a közönségét a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Kőszegi Várszínház – közölték az MTI-vel a rendezvénysorozat szervezői hétfőn. 

A jubileumi szezon programjából kiemelkedik az a tíznapos ünnepi fesztivál július 14. és 24. között, amelynek keretében július 21-én bemutatják William Shakespeare Szentivánéji álom című művét Dicső Dániel rendezésében – írta közleményében Pócza Zoltán, a kőszegi várszínház igazgatója. Hozzáfűzte: több bemutatót is tartanak. Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék című darabját Őze Áron rendezésében (amely a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal közös előadás) július 1-jén mutatják be. Ismertetése szerint komolyzenei programjaik védnökségét Miklósa Erika operaénekes vállalta – aki egyébként a közlemúltban vehette át a Fejér Megye Díszpolgára címet. Gyermekopera is szerepel a kínálatban Britten Noé bárkáját június 16-án láthatják a nézők, csakúgy mint Vajda Gergely karmester-zeneszerző Várfanfár című ünnepi nyitányát, amelyet a Kőszegi Várszínház 40. születésnapjára komponált. A műsorterv megtalálható a várszínház honlapján.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Bűnmegelőzési témákról beszéltek a görögkatolikus iskola felsőseinek

0
A biztonságos informatikai kultúra minél szélesebb körben történő fejlesztése, a gyermekek-és fiatalkorúak digitális tudatosságának kialakítása állt a középpontjában annak a prevenciós előadásnak, amelyet a...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW