KezdőlapKözéletDunaújvárosiak pénzéből fenntartott média már iparűzési adót sem fizet?

Dunaújvárosiak pénzéből fenntartott média már iparűzési adót sem fizet?

-

A dunaújvárosi önkormányzat által meghirdetett média közbeszerzési pályázat nyertesének nyilvánított DS Média Kft. cégadataiban érdekes változás figyelhető meg.

A cégjegyzék adatai szerint 2022. április 1-től áthelyezte a cég székhelyét Újlengyel településre, ami köztudottan híres az iparűzési adó mentességről. A dolog szépsége, hogy a dunaújvárosi önkormányzat évente közel 240 millió forintot fizet ki a DS Média Kft. részére, eközben még az iparűzési adót sem hajlandó megfizetni a jelek szerint Dunaújvárosban, vagy csak részben fizeti majd meg.

A NAV fekete listáin is általában előkelő helyen szerepel a cégjegyzékben szereplő cím.

A DS Média Kft. mérlegére pillantva látható, hogy bevételének legnagyobb részét a dunaújvárosi önkormányzat évi 240 milliós megbízása teheti ki.

Persze a cég ügyvezető és egyben tulajdonosa most sem panaszkodhatott, mivel 13 milliós osztalékot fizetett ki magának.

Az elmúlt időszakban rendre megszólaltak a város jelenlegi vezetői, miszerint nehéz anyagi helyzetbe van a város, de közben évente 240 millió forintot fordít médiarendszer üzemeltetésre.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A digitális trendekről lesznek előadások a kamarában

0
Május 14-én 14 órától rendezik meg a Digitális Technológiai Trendek Klub vállalkozó fórumát a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, ahol a Digital Twin technológiával...
DunaOnline

FREE
VIEW