KezdőlapKékfényMenő telefont és 150 ezret ígértek

Menő telefont és 150 ezret ígértek

-

Mátrix Projekt: A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást O. Imre és társainak ügyében, akik „banki ügyintézőként” csalták ki áldozataik banki adatait.

Még 2021 júliusában tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon egy ozorai férfi, mert egy csalárd telefonhívást követően észlelte, hogy a számlájáról eltűnt 35 ezer forintja. Még aznap Szekszárdon is felvettek a rendőrök egy panaszt. Egy tolnai férfi a beígért nyeremény fejében közel 30 ezer forintot utalt el a megadott címre, de a drága telefont nem kapta meg és a beígért 150 ezer forint sem érkezett meg a számlájára.

A tamási nyomozók kiderítették, hogy az akkor még ismeretlen „ügyintézők” az ország több településén élő sértettektől nyeremény ígéretével csaltak ki banki adatokat, majd a számláikról kisebb-nagyobb összegeket utaltak el strómanjaik részére. Azok aztán felvették a beérkező összegeket, majd egy „szállítónak” adták át. Akadt, aki szívességi alapon segített, mások részesedést kaptak.

A legnagyobb fogás egy debreceni férfi volt, két számlájáról összesen 32 millió forintot zsákmányoltak a csalók.

Az ügyleteket egy somogyi férfi irányította telefonon, társai Vas vármegyében élnek. Volt egy nő, aki a használható számlaszámok megszerzésében segített, majd a leemelt összegeket is ő gyűjtötte be. Az egyik férfi testvére átvette az így megszerzett pénzt és elutalta a „bankosoknak”.

A meggyanúsított társaság tagjai ellen jelenleg is több megyében van folyamatban eljárás csalás és pénzmosás bűncselekmények miatt.

A rendőrség kollégái az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és az ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradásra várják az önkénteseket

0
Véradást tartanak április 30-án 8 és 10 óra között a rendelőintézetben lévő transzfúziós osztályon, majd május 1-jén 9:30 és 14 óra között a Kultik...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW