KezdőlapPusztaszabolcsFolytatódik a vízellátó hálózat felújítása Cikolapusztán

Folytatódik a vízellátó hálózat felújítása Cikolapusztán

-

Pusztaszabolcs külterületi részén, Cikolapusztán végre megfelelő minőségű ivóvízhez juthatnak az ott élők-erről tartott sajtótájékoztatót február 1-jén Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, valamint Tüke László, a település önkormányzati képviselője.

Mint azt a vármegyei elnök elmondta, az ott élő, mintegy 150 pusztaszabolcsi polgár számára évek óta problémát jelent a biztonságos ivóvíz-ellátás. A településrész vízellátását egykor a mezőgazdasági major vízellátó rendszere biztosította, illetve biztosítja jelenleg is. Ez azonban sem műszaki, sem vízminőségi szempontból nem nyújt megfelelő vízellátást az itt élőknek.

Pusztaszabolcs városvezetése 2008 óta foglalkozik ezen problémával, érdemi előrelépés 2016-ban történt, amikor az akkori városvezetés a helyben lakók jogos igényét meghallván, megkezdte a településrész vízellátó hálózatának felújítását.  Az akkor elindult fejlesztés azonban nem fejeződött be, így a probléma nem oldódott meg.

A Cikolapuszta ivóvíz-hálózatának fejlesztését már 2016-ban is Tüke László szorgalmazta, aki azóta is folyamatosan közbenjárt Dr. Molnár Krisztiánnál, 2022-óta pedig Dr. Mészáros Lajosnál, hogy segítsék a projekt mielőbbi megvalósítását.

A vármegyei elnök és térségünk országgyűlési képviselője az előző esztendő során is több ízben egyeztetett a fejlesztési igény támogatásának kérése kapcsán Magyarország Kormányával.

V. Németh Zsolt államtitkár a tavalyi év végén azzal a jó hírrel kereste meg őket, hogy Magyarország Kormánya támogató döntést hozott a kérésükben és ennek megfelelően az Energiaügyi Minisztérium a Nemzeti Vízművek Zrt. útján – egy nagyobb kormányzati támogatási csomag részeként – 255 millió forintot biztosít a cikolai lakosok biztonságos ivóvíz ellátása érdekében, a pusztaszabolcsi ivóvízhálózattal való összekötés megvalósításához. A támogatás címzettje, s egyben a fejlesztés megvalósítója a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Ez a támogatás a szakemberek szerint a tervezés-, engedélyezés-, terület-biztosítás- és magát a kivitelezés költségeit is fedezi.  

A kivitelezés keretében – várhatóan – 2500 fm D110 KPE vezeték, 3 db szerelvény akna, 1 db légtelenítő és 4 db tűzcsap kiépítése fog megtörténni.

Ez a fontos fejlesztés a tervek szerint 2025. év végéig megvalósul a cikolai lakosok érdekében.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Fogvatartottak szépítették a szabadstrandot

0
A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz. Mint arról a bv. beszámolt, az intézet az akcióhoz...
DunaOnline

FREE
VIEW